Fôringsinstruks – vinter og vår

av | okt 22, 2023

Hesteeier/fôrrytter har ansvar for at det blir gjort klart høyposer/høynett til sin(e) hester som legges utenfor gjerdet ved fôrhekken.

Øvre hegn med stort leskjul – Gutteklubben Grei

Her står vallakene – Merkur, Felix, Heykir og Seth.

Heng høynettene opp i leskjulet + på fôrhekken eller i trærne. Da blir det minst søl og minst jobb med møkking rundt halmhekken.

Vann: De har vannkar med flottør, men sjekk at det er vann i karet og at vannet er rent.

Øvre hegn med mindre leskjul = Hoppehegnen 

Her står nå Dewine, Kula og Edel. Alle står ute hele døgnet. De skal ha 7,5 kg (til sammen) morgen og kveld.  Altså 2 poser av 7,5 kg, slik at de får en pose om morgenen og en om kvelden. I tillegg skal de ha fri tilgang på halm: Legg inn løs halm i hekken slik at de alltid har halm.

Vann: De har vannkar med flottør, men sjekk at det er vann i karet og at vannet er rent. NB! Det står en liten bøtte til Edel. Sjekk at det er vann i denne. Hun rekker ikke opp til vannkaret.

Bak øvre stall 

Slått sammen med hegnen til Brimir og co. 

Bak plankegjerdet

Ikke i bruk.  

Bak nedre stall

Bogi, Gydja og Brimir går her, i paddocken mellom stallene. De skal tilsammen ha 6 kg høy til hvert måltid: frokost, lunsj og middag, er gode venner så fôret kan legges i fôrheekken. De skal inn om natten. Hvis de har dekken på, så skal de av om natten. Husk vann!

HUSK Å FYLLE VANN OG GJØRE RENT VANNDUNKEN OM DET TRENGS

 

God vakt! – og ring hvis det er noe: 971 85 335.
Heidi J Andersen